Căutare Live

Regele Felipe al VI-lea îndeamnă în mesajul de Crăciun la unitate

Regele Felipe al VI-lea al Spaniei a îndemnat, în mesajul său de Crăciun, la unitate, evocând criza din Catalonia, îndemnându-şi compatrioţii să renunţe la ”disensiunle” care ”ne erodează coexistenţa”, relatează AFP.

În discursul pe care l-a susţinut la Palatul Zarzuela, reşedinţa regilor spanioli, Felipe al VI-lea a subliniat marţi că această perioadă a Crăciunului este trăită în ”vremuri de mare incertitudine, schimbări profunde şi accelerări în numeroase domenii care provoacă preocupare şi îngrijorare în societate”.

DIRECTO Discurso del Rey Felipe VI: “Nuestro Estado asegura la convivencia en libertad y que nos ha convertido en un país moderno”

— EL PAÍS (@el_pais)

El a citat direcţia pe care o va lua Uniunea Europeană (UE), în contextul în care Brexitul urmează să aibă loc la sfârşitul lui ianuarie, ”mişcările migratorii, inegalitatea între bărbaţi şi femei sau modul de înfruntare a modificărilor climatice”, după Conferinţa de la Madrid privind încălzirea globală (COP25), în decembrie, în capitala spaniolă.

Suvernaul a insistat asupra ”deteriorării încrederii multor cetăţeni în instituţii, dar şi Catalonia, între alte subiecte de preocupare pe care le avem în Spania”.

El a îndemnat, aici, la respectarea ”Constituţiei noastre, care recunoaşte diversitatea teritorială caree ne defineşte şi apără unitatea care ne dă putere”.

”Să avem încredere în Spania şi să rămânem uniţi în spatele valorilor democratice pe care le împărtăşim pentru a ne rezolva problemele, fără disensiuni şi fără înfruntări care nu fac decât să ne erodeze coexistenţa şi să ne sărăcească viitorul”, a subliniat Felipe al VI-lea.

Anul 2019 a fost marcat în Spania de criza catalană, după condamnarea la jumătatea lui octombrie a nouă lideri separatişti la închisoare cu privire la rolul pe care l-au jucat în secesiunea eşuată din 2017. În urma acestei hotărâri, revolte au avut loc în Catalonia.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Jair Bolsonaro recunoaşte că şi-a pierdut temporar memoria după ce a căzut...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri