Antena Căutare

Regina Beatrix preda tronul Printului Willem-Alexander

Regina Olandei devine astazi printesa, iar printul mostenitor… rege. Aproape un milion de oameni vor iesi pe strazile Amsterdamului sa petreaca in cinstea noului monarh. Willem-Alexander este primul suveran al Regatului Tarilor de Jos din ultimii 123 de ani.

Dupa 33 de ani de domnie, Regina Beatrix si-a luat ramas-bun de la olandezi intr-un discurs amplu, difuzat de televiziunile din Tara Lalelelor.

“Am convingerea ca Willem-Alexander se va dedica, cu loialitate si daruire, indeplinirii responsabilitatilor sale, asemenea unui rege bun”, a spus suverana.

Printul Willem va urca pe tron astazi, in cadrul unei ceremonii care va fi 50% protocol si 50% sarbatoare de strada. Iar olandezii sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile.

La ceremonie vor fi si 2.000 de oameni cu sange albastru. Printre ei Charles al Marii Britanii, si sotia sa, Camilla. Acestia au participat aseara la o receptie de gala, organizata in cinstea Reginei Beatrix.

Suverana a fost si la Bucuresti in cadrul unei vizite oficiale acum 12 ani. Nu se stie, insa, daca noul rege are in plan o asemenea calatorie.

Dupa abdicarea de astazi, Regina Beatrix va avea titlul de printesa. Pe tronul Regatului Tarilor de Jos n-a mai stat un rege de 123 de ani.

foto: Hepta.ro

ATENTAT in fata GUVERNULUI ITALIAN... Palatul Buckingham cauta bucatar regal: 2.300 de euro salariul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x