Antena Căutare

REPORTAJ! In vizita la fortareata lui Gaddafi

In decembrie 2005, una dintre portile fortaretei din Tripoli a lui Muammar Gaddafi se deschidea, in premiera, pentru un grup de jurnalisti din Romania. In complexul destructurat de bombardamentele de zilele trecute, Gaddafi il primea acum aproape sase ani pe Mihai Razvan Ungureanu, pe-atunci ministru al Afacerilor Externe, si ii adresa intrebarile: “Ce face Romania? Ce face presedintele?”. Iar Romania aducea – sau, cel putin, incerca sa aduca – un semn al dezghetului relatiilor cu Africa.

Jurnalul National a fost unul dintre ziarele care au avut acces in fortareata liderului libian si la primele minute ale intrevederii acestuia cu ministrul Ungureanu. O intrevedere despre care nu s-a stiut pana in ultima clipa daca si in ce conditii va avea loc. De fapt, cele doua zile ale vizitei in Libia au stat sub semnul heirupismului si al capriciilor temperamentalului lider. A fost o experienta extrem de volatila, unde nu se stia cu cine, cand, in ce conditii te intalnesti. Si cu ce rezultate. In final, l-am vazut pe Gaddafi.

Intreaga delegatie a Romaniei se afla la hotelul din centrul capitalei libiene cand anuntul a picat pe neasteptate: "Plecam!".

Jurnalisti sau oficiali, toti am lasat balta orice apucaseram sa facem, de la bautul cafelei pana la schimbatul dolarilor in dinari. Ne-am repezit spre microbuze fara ca macar sa intrebam incotro ne indreptam. Era clar ca "liderul" dadea o sansa intrevederii cu Mihai-Razvan Ungureanu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Italia se teme de teroristi infiltrati... Doi supravietuitori japonezi descriu calvarul de 9 zile petrecut sub daramaturi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x