Antena Căutare

Reportaj rusesc, la Deveselu, ironic la adresa Romaniei

Jurnalistii rusi de la Russia Today au facut haz de obiceiul istoric al Romaniei de a se alia cu tara pe care o considera mai puternica. Intr-un reportaj realizat la Deveselu, reporterii veniti de la Moscova amintesc ca acolo a existat in 1950 si o baza militara ruseasca. Nu este exclus, spun ei, ca, dupa ce se satura de americani, romanii sa-i gazduiasca tot acolo si pe chinezi.

Amplasarea elementelor scutului antiracheta in Romania este tot mai contestata de rusii care nu inteleg de ce Statele Unite sau NATO nu ii vor ca parteneri egali la acest proiect. Atitudinea pro americana a romanilor este taxata intr-un reportaj realizat de Russia Today.

Jurnalistii amintesc de reactia dura a polonezilor sau cehilor in momentul amplasarii interceptoarelor pe teritoriul lor.

In 1950 o aerobaza din orasul romanesc Deveselu a fost folosita de fortele sovietice. Acum dupa planurile Washingtonului de a amplasa o statie de interceptare aici, localnicii au nascocit si o gluma: daca Bucurestiul isi va schimba din nou politica externa, locul va fi ocupat de chinezi.

Jurnalistii rusi spun ca americanii au ales cea mai saraca zona din tara pentru amplasarea elementelor scutului antiracheta, la Deveselu, iar localnicii sunt in culmea bucuriei. Planul american ar insemna locuri de munca si infrastructura.

In aceste conditii, jurnalistii se intreaba ironic : asupra cui este indreptat de fapt scutul?

Ministrul de externe rus a declarat in cadrul unei vizite in Statele Unite, ca singurul factor de "iritare" dintre Moscova si Washington ramane scutul antiracheta.

Sursa: Antena3

Senatul italian a adoptat cele mai dure masuri de austeritate din istoria tarii... Ambasadorul Frantei: Romania poate adera partial la Schengen in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x