Antena Căutare

Reportaj Wired: Cum a ajuns Ramnicu Valcea centrul infractiunilor cibernetice

Un amplu reportaj al publicatiei Wired.com arata cum a ajuns Ramnicu Valcea sa fie “punctul fierbinte al infractiunilor cibernetice”.

"Stii ca ai ajuns in Ramnicu Valcea atunci cand observi showroom-ul Mercedes-Benz la intrarea in oras". Asa incepe materialul celor de la Wired.com, intitulat "How a Remote Town in Romania Has Become Cybercrime Central" (Cum a ajuns un oras izolat din Romania centrul infractiunilor cibernetice).

"In mijlocul unui camp de iarba, sedanuri lucioase stralucesc din spatele vitrinelor de sticla. Chiar peste drum se afla un alt comerciant de masini de lux care vinde o varietate de automobile europene. (...) De fapt, masinile scumpe sufoca strazile din Ramnicu Valcea - BMW-uri ultimul racnet, Audi si Mercedes sunt conduse de tineri de 20-30 de ani, cu lanturi de aur si care nu stau la semafor."

Reporterul Wired.com a intrebat apoi un taximetrist daca tinerii care conduc acele masini scumpe au slujbe bine platite. "Taximetristul a ras. Apoi si-a miscat palmele ca si cum ar bate la tastatura si a spus: Fura bani de pe internet".

"Oamenii legii din intreaga lume numesc orasul de 120.000 de locuitori hackerville (orasul hackerilor, n.r.). (...) Cei mai multi infractori cibernetici din oras sunt specializati in atacuri tip mallware si asupra comertului electronic. Potrivit autoritatilor locale, aceste combinatii au adus zeci de milioane de dolari in zona in ultimul deceniu, alimentand dezvoltarea unor noi complexe rezidentiale, cluburi de noapte si centre comerciale. Ramnicu Valcea este un oras in care atat infractionalitatea cibernetica, cat si afacerile, infloresc".

Sursa: Antena3

Romania, SUA si UE, acuzate de implicare in politica interna a Rep. Moldova... Lider al Fratiei Musulmane: Egiptenii ar trebui sa se pregateasca de razboi cu Israelul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x