Antena Căutare

Republica Moldova isi orienteaza exporturile catre Romania, dupa restrictiile impuse de Rusia

Ministrul moldovean al Agriculturii si omologul sau roman se vor intalni, luni, la Iasi pentru a discuta despre relatiile comerciale bilaterale, dupa ce Rusia a suspendat importurile de fructe si legume pentru peste 100 de firme din Republica Moldova, relateaza Europa Libera

"Luni voi avea o intalnire cu ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania, domnul Mihail Dumitru, la Iasi, iar noi pregatim un grup de exportatori de fructe, legume, exportatori de struguri, chiar si exportatori de vinuri. Am solicitat ca din partea romana sa participe la aceasta intrevedere importatorii de fructe, legume din Romania, importatorii de struguri si cei de vinuri. Scopul intalnirii este ca noi sa putem cataliza relatiile noastre comerciale cu Romania. Romania este o piata mare, este aproape de noi, trebuie doar sa ne promovam foarte agresiv si intens produsele noastre pe piata romaneasca", a declarat ministrul Valeriu Cosarciuc (foto), intr-un interviu acordat postului de radio Europa Libera, citat de Mediafax.

Aceasta intalnire are loc in timp ce Rusia a suspendat, marti, importurile de fructe si legume a peste 100 de firme moldovenesti.

Din cele peste 130 de firme moldovenesti care exportau pana in prezent fructe si legume in Rusia, doar 33 vor mai putea efectua livrari pe piata rusa. Lista companiilor a fost intocmita de Ministerul Agriculturii din Rusia.

Intrebat cum au fost selectate aceste firme, Cosarciuc a raspuns ca lista i-a fost transmisa de partea rusa si, dupa ce a analizat-o, a constatat ca aceasta include companii cu capital social de "5.400-6.500 de lei" moldovenesti si persoane fizice sau juridice din Republica Moldova.

"Eu am analizat acum cateva si am vazut niste repetari de nume, prenume, diferite firme, inseamna ca aici este ceva la mijloc. De aceea s-a discutat si cu Serviciul de securitate. Adica vom prezenta datele si urmeaza ca organele competente sa investigheze acest caz", a explicat el.

Reportaj al jurnalistilor francezi despre romii expulzati: Viata e dura in Romania... Cenzura: Mii de carti ale unui opozant al lui Putin, confiscate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x