Antena Căutare

Reuters: "Romania, tara drumurilor catre nicaieri"

Agentia de presa Reuters a publicat, joi, un reportaj extrem de realist despre situatia drumurilor din tara noastra, intitulat "Drumurile Romaniei catre nicaieri". Mai mult decat atat, jurnalistii prezinta o intalnire intre ministrul Transporturilor Anca Boagiu si o serie de investitori nemti, aceasta fiind descrisa ca "o femeie mica de statura, cu parul negru prins intr-un coc sever, care a fost prezentata drept ministrul responsabil cu recuperarea timpului pierdut".

Reuters explica in acelasi timp ca desi Romania are un buget disponibil de 4,6 miliarde de euro pana in 2013 pentru infrastructura rutiera, doar 47 de milioane de euro au fost consumate in acest scop pana acum.

"Daca Boagiu nu gaseste o modalitate sa grabeasca proiectele si sa foloseasca fondurile, Romania le va pierde", scrie Reuters.

Reportajul mai arata ca deficitul Romaniei dateaza de mai bine de 20 de ani, inca de pe vremea "unuia dintre cei mai represivi dictatori comunisti, Nicolae Ceausescu". In perioada anii '80, acesta a luat decizia de a plati o mare parte a datoriei externe a Romaniei, fapt ce a lasat tara cu ani in urma, chiar si fata de vecinii din Balcani, "mult mai saraci din punct de vedere cultural".

Parerea jurnalistilor de la Reuters este sustinuta si de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Cheltuielile publice din Romania nu sunt mici. Totusi, in tara sunt 42.000 de proiecte neterminate. Nu e eficient. Suntem tara proiectelor neterminate", sustinea, intr-o conferinta din octombrie 2010, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Potrivit unui raport al Forumului Economic Mondial, Romania este pe locul 134 din 139 de tari in ceea ce priveste calitatea drumurilor. Desi este a noua ca marime din UE, tara noastra are doar 331 de km de autostrada, jumatate cat Ungaria si nici macar 3% din cat au nemtii.

Sursa: Antena3.ro

Foto: Intact Images

Norul de cenusa vulcanica din Islanda nu ajunge pana sambata in Romania... Incendiu la cea de-a doua centrala de la Fukushima...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x