Antena Căutare

Revoltele din Marea Britanie au adus aproximativ 1.200 de persoane in fata justitiei. Peste 20% sunt minori

Dupa revoltele care au avut loc in Marea Britanie saptamana trecuta, circa 1200 de persoane s-au prezentat in fata justitiei, fiind suspectate de participare la agitatia si violentele de pe strazile Angliei, informeaza AFP.



Tribunalele au lucrat non-stop, inclusiv duminica, pentru a face fata numarului mare de suspecti. Multi dintre cei aparuti in fata justitiei au ramas in detentie dupa prima infatisare.

Pagubele produse in timpul revoltelor din Marea Britanie, marcate de jafuri si distrugeri, se ridica la zeci de milioane de lire sterline. Totodata, cinci persoane si-au pierdut viata in timpul incidentelor respective. Sute de magazine au fost atacate si jefuite, iar numeroase cladiri au fost incendiate.

Revolta a fost una dintre cele mai importante din ultimii 30 de ani.

Doi tineri din Marea Britanie au primit 4 ani de inchisoare pentru instigare la violenta pe Facebook


Doi britanici au fost condamnati la patru ani de inchisoare pentru ca au instigat la violenta pe Facebook, in timpul revoltelor din Anglia, de saptamana trecuta.

Cei doi indivizi, in varsta de 21 si 22 de ani, au creat, pe Facebook, o pagina intitulata "Spargeti totul la Northwhich". Cititorii erau invitati sa se adune, la o anumita ora in oraselul britanic pentru o asa-zisa "revolta". Politia a interceptat, insa, apelul si i-a arestat pe toti cei care au venit la intalnire. Acuzatii riscau o pedeapsa maxima de 10 ani, dar judecatorul a tinut cont de faptul ca ei si-au recunoscut vinovatia.



Citeste si Antena3

Foto: EPA/Intact Images

Scandalul interceptarilor ilegale din Marea Britanie ia amploare... Oficial: SUA cer demisia presedintelui sirian Bashar al-Assad...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x