Antena Căutare

Statele Unite: Un rinichi destinat transplantului a fost aruncat la gunoi!

Incident scandalos intr-un spital de inalt nivel din Statele Unite: un rinichi donat pentru transplant a ajuns, din greseala, la gunoi. Doua asistente, gasite vinovate, au fost trecute in concediu fara plata, iar intregul program de transplant al spitalului a fost suspendat pana la noi verificari.

Centrul medical al Universitatii din Toledo, statul Ohio, se mandrea, pana acum, cu peste 1.700 transplanturi de rinichi, cu o rata de succes de 98 la suta. Rezultatele erau printre cele mai bune din Statele Unite. Acum, insa, totul a fost pus sub semnul intrebarii, dupa ce un rinichi sanatos, destinat transplantului, a fost aruncat, din neglijenta, odata cu deseurile.

Conducerea spitalului a confirmat doar, fara alte comentarii, ca "un rinichi a fost avariat in timpul procedurii, din cauza unei erori umane". Se pare ca de vina sunt doua asistente care au fost pedepsite si ar putea fi chiar concediate. Mai grav, inclusiv pentru bolnavi, este ca programul de transplant a fost oprit, pana ce va fi verificat de un specialist din afara spitalului. Medicii incearca sa minimalizeze incidentul.

Acestia spun ca bolnavul care urma sa primeasca organul aruncat la gunoi are mari sanse sa gaseasca un alt donator compatibil. Dar pierderea unui rinichi intr-un mod atat de stupid ramane ireparabila, dat fiind ca, in Statele Unite, 140.000 de bolnavi asteapta transplantul care le poate salva viata.

foto: harvard.edu

Uraganul Isaac a atins coasta Statelor Unite: Peste 100.000 de familii au ramas fara energie electrica... Evreii din India, ofensati de un magazin care se numeste "Hitler" si are ca simbol o svastica!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x