Antena Căutare

Robert Edwards, laureatul premiului Nobel pentru medicina

Cercetatorul britanic Robert Edwards a fost recompensat cu premiul Nobel pentru medicina pe 2010, pentru descoperirile sale in domeniul fertilizarii in vitro, informeaza nobelprize.org

In 2009, premiul Nobel pentru medicina a fost atribuit cercetatorilor americani Elizabeth H. Blackburn, Carol W. Greider si Jack W. Szostak pentru descoperirile lor in domeniul cromozomilor.

Marti, 5 octombrie, va fi atribuit premiul Nobel pentru fizica, iar miercuri, 6 octombrie, va fi decernat premiul Nobel pentru chimie, anunta Mediafax.

Premiul Nobel pentru literatura va fi anuntat joi, 7 octombrie. Premiul Nobel pentru economie va fi decernat luni, 11 octombrie.

Premiul Nobel pentru pace - singurul atribuit de Norvegia, conform dorintei exprimate de fondatorul prestigioaselor distinctii, Alfred Nobel - va fi anuntat vineri, 8 octombrie.

Laureatii vor primi cate un premiu in valoare de 10 milioane de coroane suedeze (1,09 milioane de euro), care poate fi impartit intre cel mult trei castigatori pe fiecare categorie.

Premiile Nobel sunt decernate din 1901, cu exceptia celui pentru economie, instituit in 1968 de catre Banca centrala din Suedia, cu ocazia implinirii a 300 de ani de la fondarea acestei institutii. Premiile au fost create dupa moartea inginerului suedez Alfred Nobel, inventatorul dinamitei, conform vointei sale din testament.

Joseph Stiglitz: "Iesirea Germaniei din zona euro, o solutie pentru salvarea monedei unice"... Bulgaria: Ciocnire intre doua trenuri de calatori. Cel putin 15 raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x