Antena Căutare

Muncitori romani, tratati ca niste sclavi in Italia. Oamenii traiau in conditii greu de imaginat

O firma din Cluj a trimis 13 oameni sa lucreze in conditii greu de imaginat, in Italia. Cand au refuzat sa mai lucreze, patronii hotelului unde erau angajati le-au taiat utilitatile, i-au sechestrat si au refuzat sa-i mai plateasca. Oamenii au reusit cu greu sa sune la ambasada si sa se intoarca la cei dragi. Ei le-au povestit colegilor nostrii, in exclusivitate, cosmarul pe care l-au trait.

Cei 13 romani au trait in conditii de neimaginat, iar asta timp de 3 luni. Ei au apelat la firma din Cluj pentru locuri de munca bine platite in Italia, la angajatori romani. Nici unul nu si-a imaginat ca vor fi nevoiti sa traiasca printre gandaci si sobolani, intr-un subsol.

Oamenilor li s-a promis un salariu de 700 de euro pe luna si transportul, cazarea si masa asigurate. In schimb, au mancat pe banii lor si au muncit incontinuu, fara sa aiba dreptul la odihna.

“Mai ceva decat sclavie, mai ales sambata cand era plin de turisti, am lucrat cinci saptamani fara niciun liber, incontinuu”, marturiseste una din victime.

“Noi, romanii, eram obligati sa facem curatenie pentru personalul italian, curatenie, ca daca refuzam era rau”, adauga un alt muncitor.

Cand au inceput sa ceara explicatii, oamenii au fost amenintati si batjocoriti. Mai mult, li s-au cerut si bani. La sediul firmei care a intermediat plecarea romanilor in strainatate nu mai e nimeni de luni bune. Aici ar fi trebuit sa primeasca explicatii, dar s-au lovit de fiecare data de aceeasi usa inchisa.

Oamenii sunt hotarati ca in cursul zilei de astazi sa depuna plangere si la politie.

Alerta in Orientul Mijlociu! Iranul continua sa isi extinda programul nuclear... Efectele uraganului Isaac: 700.000 de oameni, lipsiti de energie electrica!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x