Antena Căutare

Romania are "pile" la Elysee: Seful de campanie al lui Hollande, pe jumatate roman

Pierre Moscovici, seful de campanie al noului presedinte al Frantei, Francois Hollande, este pe jumatate roman. Tatal sau, Serge Moscovici, profesor de psihologie sociala, s-a nascut la Braila, intr-o familie de evrei, in 1925, si a fost membru in ilegalitate al Partidului Comunist Roman. El a plecat din Romania in Franta in 1948.

Seful de campanie al lui Hollande cunoaste foarte bine Romania, fiind raportor al Parlamentului European pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, inainte de 2007. Mai mult, Moscovici chiar a declarat, la un moment dat, in Parlamentul European, ca se simte "pe jumatate roman".

Pierre Moscovici a studiat la ENA - Ecole Nationale D'Administration, scoala de elita a administratiei franceze, unde i-a fost profesor chiar Dominique Strauss-Kahn. Din 1997 pana in 2002 a fost Ministru pentru Afaceri Europene in guvernul Lionel Jospin. In 2004 a fost ales vicepresedinte al Parlamentului European.

Foto: 24heuresactu.com

Franta: Francois Hollande, primul presedinte socialist din ultimii 17 ani... VIDEO! Vladimir Putin, primul hocheist al Rusiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x