Antena Căutare

România, în pericol din cauza războiului SUA-Iran! Avertismentul dat de specialiști: „Se întâmplă deja”

Conflictul dintre Sua și Iran ia amploare pe zi ce trece și specialiștii din toate statele au început să se teamă de faptul că războiul început poate afecta nu doar regiunea Orientului Mijlociu și SUA, ci și alte țări, printre care și România!

România, în pericol din cauza războiului SUA-Iran! Avertismentul dat de specialiști: „Se întâmplă deja” Galerie
România, afectată de conflictul SUA-Iran

Partidul Social Democrat (PSD) consideră că România trebuie să trateze cu responsabilitate escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu şi să îşi reafirme angajamentele sale faţă de partenerii săi din NATO şi faţă de SUA.

"România trebuie să îşi evalueze rolul în regiune şi în interiorul NATO, iar în acest sens, Partidul Social Democrat, care a contribuit decisiv la integrarea României în interiorul alianţei euroatlantice, îşi reafirmă sprijinul pentru orice demers coerent de consolidare a securităţii ţării noastre", precizează PSD.

Potrivit sursei citate, situaţia trebuie analizată cu maximă seriozitate şi presupune un efort consolidat din partea tuturor instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu, "astfel încât criza politică internaţională să nu se transforme şi într-o criză economică cu efecte interne", informează cei de la Agerpres.

România, în pericol din cauza războiului SUA-Iran! Avertismentul dat de specialiști: „Se întâmplă deja”

Steagurile celor două țări aflate în conflict: Iran și SUA

Steagurile celor două țări aflate în conflict: Iran și SUA

Specialiștii au anunțat că primul efect al războiului dintre SUA și Iran se vede deja prin creșterea prețului petrolului, schimbare ce nu îi ocolește nici pe români.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN IRAN

Conflictul dintre SUA și Iran a izbucnit după ce a fost ucis la Bagdad pe generalul iranian Qassem Soleimani, şeful Forţelor Quds, însărcinate cu operaţiuni în exteriorul Iranului.

Liderul de la Casa Albă susţine că generalul iranian plănuia un atac şi că nu îşi propune să răstoarne regimul de la Teheran. Între timp, cel puţin șase militanţi pro-iranieni au fost ucişi într-un nou atac cu drone în nordul Bagdadului, care ar fi vizat Liderul Forțelor de Mobilizare Populară, atac care nu a fost revendicat de SUA. Iranul a promis răzbunare şi pregăteşte acum un răspuns pe măsură. Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe români să evite călătoriile în regiune.

Preşedintele american a avertizat actualul regim de la Teheran că trebuie să oprească folosirea agresiunii pentru a destabiliza ţările vecine din Orientul Mijlociu. Liderul de la Casa Albă a subliniat că va lua toate măsurile necesare pentru a proteja Statele Unite şi aliaţii săi.

De atunci, oameni din întreaga lume au lansat ipoteza celui de-al Treilea Război Mondial și în mediul online au luat naștere tot felul de glume legate de acest subiect ce a născut tensiuni uriașe în plan diplomatic, între cele două țări.

Atacurile cu rachete contra americanilor în Irak sunt insuficiente şi este esenţial să se pună capăt prezenţei SUA în O.... Netanyahu ameninţă Iranul cu o ripostă ”răsunătoare” în cazul unui atac vizând Israelul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x