Antena Căutare

Romania incepe retragerea trupelor din Afganistan la jumatatea lui 2013

Ministrul Apararii Corneliu Dobritoiu a declarat, la sedinta Comitetului Militar NATO, cel mai inalt for de conducere al Aliantei Nord-Atlantice, desfasurata la Sibiu, ca Romania va incepe procesul de retragere a trupelor din Afganistan, de la jumatatea anului viitor, in conformitate cu un calendar al operatiunilor ce este in dezbatere impreuna cu aliatii tarii noastre.

"Romania saluta decizia summit-ului de la Chicago, ca, incepand din 2014, NATO sa indrituiasca fortele afgane sa-si asume responsabilitati in domeniul securitatii. Calendarul nostru este in curs de dezbatere cu aliatii. In principiu vom incepe retragerea (din Afganistan, n.r.) incepand cu jumatatea anului viitor, urmand ca dupa 2014, in deplin acord cu aliatii, conform principiului 'impreuna am intrat, impreuna iesim din Afganistan', sa asiguram o prezenta minimala in scopul asigurarii conditiilor de instruire si a mentorship-ului pentru fortele de securitate afgane", a declarat ministrul Apararii.

Comitetul Militar al NATO, cel mai inalt for de decizie militara al Aliantei, se reuneste la Sibiu, in formatul sefilor apararii din cele 28 de tari membre ale NATO. Acestia vor discuta despre operatiunile Aliantei, aflate in desfasurare, precum si aspecte-cheie de pe agenda Organizatiei, potrivit unui comunicat al MApN.

Provocarile mediului general de securitate, stadiile transformarii NATO si revizuirea structurii Statului Major Militar International (IMS) sunt cateva dintre temele care vor fi discutate in cadrul conferintei Comitetului Militar al NATO.

Sefii apararii din cele 28 de tari membre ale NATO vor discuta si despre operatiile Aliantei aflate in desfasurare in Afganistan si in Balcanii de Vest, precum si aspecte-cheie de pe agenda Organizatiei.

Aceasta este prima reuniune a sefilor apararii in acest format, dupa summitul NATO de la Chicago, si prima care se desfasoara in Romania.

Foto: Intactimages

Fetele de la Pussy Riot, nominalizate de Parlamentul European la premiul Saharov ... Al-Qaeda revendica atentatul din Benghazi: Uciderea ambasadorului SUA razbuna moartea numarului doi in ierarhia retelei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x