Antena Căutare

Romania indeplineste criteriile tehnice pentru a adera la Schengen, dar unele tari sunt sceptice

Eurocomisarul pentru justitie si afaceri interne Cecilia Malmström a declarat ca Romania indeplineste toate criteriile tehnice pentru a adera la spatiul de libera circulatie, dar ca unele state membre nu au incredere in privinta securizarii granitei comune.

"Sunt unele state membre care au decis sa nu permita aderarea Romaniei in acest moment. Aici e o problema de incredere legata de securizarea granitei comune, iar aceasta problema trebuie rezolvata. Vom incerca sa lucram impreuna cu statele membre si cu Romania pentru a identifica o solutie",


Oficialul european a mentionat ca pentru ca Romania sa intre in spatiul Schengen este necesara o decizie unanima in Consiliul European, care in prezent nu exista. Pentru asta, ea incurajeaza statele membre sa spuna concret ce se asteapta de la Romania, sa prezinte elemente concrete si masurabile.

Comisarul s-a mai interesat si de modul de abordare al autoritatilor romane in legatura cu infractiuni precum traficul de droguri, terorismul sau traficul de persoane, probleme care reprezinta o provocare la nivel european, dar si in Romania.

Traian Igas a dorit sa precizeze ca rapoartele de evaluare si in special ultimul dintre cele sapte arata ca "Romania si-a indeplinit aquis-ul Schengen in a securiza frontierele". Conform ministrului, acest lucru a fost apreciat si de eurocomisarul Malmström.

Oficialul european se va intalni si cu Mircea Geoana, presedintele Senatului Romaniei, cu Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, precum si cu reprezentanti ai comisiilor parlamentare de resort.

La sfarsitul vizitei, eurocomisarul pentru Afaceri Interne va sustine o conferinta de presa, incepand cu orele 15.30.

Sursa: antena3.ro

Foto: ec.europa.eu

Ministrul egiptean al Culturii, Gaber Asfour, a demisionat la cateva zile dupa numire... Bulgaria: Explozie in fata sediului unui cotidian, dupa publicarea unor interceptari telefonice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x