Antena Căutare

Romania intrece SUA si Danemarca, in topul celor mai bune sisteme de sanatate

Romania ocupa locul 33 intr-un top, realizat de Bloomberg, privind statele lumii cu cele mai eficiente sisteme de sanatate

Romania intrece SUA si Danemarca, in topul celor mai bune sisteme de sanatate
| Hepta.ro

Clasamentul nu evidentiaza cele mai performante sisteme, ci pe cele care ofera un raport bun pret-calitate.

Asia are cele mai multe sisteme de sanatate, cu patru tari in top 10, pornind de la 92 de puncte, potrivit unui raport realizat de Bloomberg. Tara noastra a intrecut Danemarca, Ungaria sau Statele Unite. Pe ultimul loc se afla Brazilia, cu 17,4 puncte.

Studiul a fost realizat cu ajutorul informatiilor oferite de Banca Mondiala, Fondul Monetar International, Organizatia Mondiala a Sanatatii si Departamentul de Sanatate Hong Kong si a avut in vedere speranta de viata, procentul din PIB pe cap de locuitor su costul pe cap de om al sistemului de sanatate.

In cercetare au fost incluse doar statele cu o populatie de cel putin cinic milioane de persoane, cu un PIB de cel putin 5.000 de dolari pe cap de locuitor si cu o speranta de viata de cel putin 70 de ani.





Siria arde si baba se piaptana! Asma al-Assad, sotia lui Bashar, cumpara candelabre de pe net... Francesca Pascale, mesaj emotionant pentru Berlusconi: "Promit sa te iubesc in fiecare zi a vietii mele"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x