Antena Căutare

Romania, locul 40 in topul celor mai pasnice tari din lume

Romania s-a pozitionat pe locul 40 in clasamentul celor mai pasnice tari din lume, urcand cinci pozitii fata de anul trecut. Clasamentul a fost realizat pe baza indicelui Global al Pacii (GPI) pe 2011. In 2010, tara noastra ocupa locul 45, pe fondul instabilitatii politice si a nesigurantei economice.


Republica Moldova se afla pe locul 59 in lume, comprativ cu locul 66 pe care il ocupa in urma cu un an. Tara vecina a reusit sa devanseze Bosnia, Albania, Ucraina, Macedonia, Serbia si Muntenegru.

Potrivit rezultatelor Indicelui Global al Pacii (GPI) pe 2011,lumea este, pentru a treilea an consecutiv, mai putin pasnica. Deteriorarea climatului este insa mai mica decat intre 2009 si 2010. principalii factori care au stat la baza acestor rezultate au fost amenintarea cu atacuri teroriste si probabilitate unor manifestatii violente.

Islanda, cel mai pasnic stat din lume. Somalia, pe ultimul loc

La nivel global, Libia (locul 143) a inregistrat o scadere considerabila de 83 de locuri, Bahrain (locul 123) a pierdut 51 de locuri, iar Egiptul (locul 73) a pierdut in clasament 24 de pozitii.

Problemele sociale si instabilitatea economica au condus la un declin al pacii in Grecia (locul 65), in Italia (locul 45), in Spania (locul 28), in Portugalia (17) si in Irlanda (locul 11).

Cea mai pasnica tara din lume este Islanda, ea fiind urmata de Noua Zeelanda, Japonia, Danemarca si Cehia.

Irakul (locul 152) a evitat pentru prima data ultimul loc in clasament. Somalia a fost desemnata anul acesta mai mai putin pasnica tara din lume.

Indicele Global al Pacii (GPI), realizat de Institutul pentru Economie si Pace (IEP), permite estimarea conflictelor internationale si interne actuale, nivelul de siguranta si militarizare in societate, in cadrul a 153 de tari, in functie de 23 de indici diferiti.

sursa:Antena3

Autoritatile sarbe au arestat un barbat suspectat ca ar fi Ratko Mladici... UPDATE! Proteste violente in Georgia soldate cu doi morti si sute de raniti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x