Antena Căutare

Romania, oficial, sub scutul NATO

Retragerea trupelor din Afganistan si scutul NATO in Europa au fost principalele teme de pe ordinea de zi a summitului NATO de la Chicago. Cel la care participa si presedintele Basescu.

Liderii Aliantiei Nord-Atlantice au anuntat ca prima faza a proiectului anti-racheta, din care face parte si Romania, a devenit operationala. Summitul NATO a fost tulburat insa de un protest de amploare, la care au participat mii de persoane.

Agenda summitului NATO de la Chicago, unde este prezent si presedintele Traian Basescu, a avut in prim plan retragerea trupelor coalitiei din Afganistan. Nu va fi o retragere brusca, a avertizat insa secretarul general al NATO.

Discutiile de ieri au parafat si una verde pentru prima faza a instalarii scutului antiracheta destinat protejarii Europei de tiruri lansate din Orientul Mijlociu. Statele membre ale NATO au declarat operationala prima dintre cele 4 faze ale faza proiectului ce va fi complet in perioada 2018-2020. O veste buna si pentru Romania.

Partea de sud-est a Europei este protejata in momentul de fata, incepand de astazi.

Declaratiile liderilor si oficialilor NATO nu i-au calmat insa pe protestatarii care au iesit pe strazile din Chicago, nemultumiti de bugetele mari alocate operatiunilor din Afganistan. Au fost ciocniri violente intre manifestanti si sutele de politistii mobilizati pentru a le face fata.


Italia: Sotia suspectului in cazul atentatului din Brindisi ar fi romanca... VIDEO! Proteste violente pe strazile din Montreal fata de cresterea taxelor de studiu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x