Romania rurala, prezentata intr-o expozitie de fotografii la New York!

Galeriile Half King din New York gazduiesc, in perioada 2 august-25 septembrie, o ampla expozitie de fotografii despre Romania rurala. Fotografiile au fost realizate de Tamas Dezso, desemnat fotograful anului, in Ungaria, in 2006.

Exista un resentiment istoric intre Ungaria si Romania in ceea ce priveste Transilvania. Am avut ideea naiva de a aduce oameni din ambele natii mai aproape unii de altii prin fotografie. De asemenea, am vrut sa documentez si sa conserv partea rurala unica a Romaniei, care se afla aproape de disparitie


Inaintand spre o Europa unita, Romania a inceput sa sparga toate barierele fizice si intelectuale, in timp ce unele comunitati au ramas uitate in colturi pierdute in timp. Vointa istorica de a scurta distantele fizice si intelectuale, in timp ce aceste micro-comunitati traiesc in austeritate, a disciplinat vietile acestor oameni prin pastrarea traditiilor si acomodarea la duritatea legilor naturii.
In perioada in care Romania se pregatea pentru schimbare, inaintea anului 2007 cand a aderat la Uniunea Europeana, in aceste zone neschimbate am fost martorul unitatii grupului, al mancarii impartite pentru toata lumea, al capritelor de fan inaltate impreuna si al realitatii existentiale al animalelor manate impreuna.
Aceste imagini prezinta partea nevazuta a unei tari, care astazi este membra a Uniunii Europene, dar pe care o pot descrie ca fiind un taram al sperantei fantastic si prafuit


Jurnalul National
Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri