Antena Căutare

Romania semneaza acordul fiscal pentru salvarea zonei euro

Statele din zona euro si alte sase tari din afara blocului monetar, inclusiv Romania, vor incheia, pana in luna martie, un tratat interguvernamental care vizeaza consolidarea si intregrarea fiscala puternica la nivelul UE. In acord sunt prevazute in principal reglementari fiscale pentru echilibrarea bugetelor si coordonarea politicii economice la nivel european.

"Unele masuri descrise pot fi implementate prin legislatie secundara. Sefii de stat sau de guvern din zona euro considera ca unele masuri ar trebui incluse in legislatia primara. Pentru ca nu s-a ajuns la unanimitate intre statele membre UE, s-a decis sa le adoptam printr-un acord international care va fi semnat in martie, sau mai devreme. Obiectivul ramane sa includem aceste chestiuni in tratatele Uniunii cat mai urgent. Sefii de stat sau de guvern din Bulgaria, Danemarca, Letonia, Lituania, Polonia si Romania si-au exprimat intentia de a se alatura procesului. Sefii de stat sau de guvern din Cehia si Suedia isi vor consulta parlamentele inainte de a lua o decizie", se arata intr-un comunicat al Consiliului.

Presedintele Consiliului UE, Herman Van Rompuy, sustine ca acordul fiscal european va presupune un angajament la un control fiscal solid, introducerea acestuia in Constitutie, consolidarea reglementarilor privind procedura de deficit excesiv prin automatizarea sanctiunilor si transmiterea proiectelor de buget Comisiei Europene spre verificare.

Sursa: Antena3

Foto: thecosinerule.wordpress.com

NASA: Noi urme de apa, descoperite pe Marte... Reteta Coca Cola, piesa de muzeu!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x