Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Romania si alte patru state europene indeamna Georgia sa se mentina pe calea integrarii in NATO

Cinci tari membre ale Uniunii Europene, printre care si Romania, au indemnat, luni, Georgia sa continue calea reformelor care conduc la integrarea in UE si NATO, la opt zile dupa victoria la alegerile legislative a coalitiei miliardarului Bidzina Ivanisvili, informeaza AFP.

Intr-o scrisoare comuna, ministrii Afacerilor Externe din Romania, Lituania, Letonia, Bulgaria si Cehia l-au indemnat pe Ivanisvili sa mentina calea "integrarii europene si euro-atlantice" si sa "nu faca economie nici de energie, nici de entuziasm in angajarea reformelor necesare".

In scrisoarea lor, adresata atat lui Ivanisvili, cat si adversarului sau politic invins in alegerile legislative, presedintele Mihail Saakasvili, cei cinci ministri i-au indemnat "sa garanteze ca noul Parlament isi preia functiile in maniera legala si constructiva". "Credem cu fermitate ca este timpul de a lucra impreuna in favoarea unitatii nationale in interesul Georgiei", au insistat ministrii.

Coalitia Visul Georgian a lui Ivanisvili a castigat alegerile legislative de la 1 octombrie si ar putea dispune de 83 de locuri in Parlament fata de 67 pentru Miscarea Nationala Unificata a presedintelui Saakasvili.

Saakasvili, care a preluat puterea dupa "revolutia trandafirului", in 2003, a recunoscut infrangerea partidului sau in fata coalitiei de opozitie a lui Bidzina Ivanisvili si a asigurat ca va facilita tranzitia politica.

Foto: usatoday.com

Recomandari