Antena Căutare

Romania, UE si SUA, acuzate de ingerinte in politica Republicii Moldova

Ambasadorul rus la Chisinau, Valeri Kuzmin, acuza SUA, Uniunea Europeana si Romania de implicare in politica interna a Republicii Moldova.

Potrivit diplomatului rus, singurul interes al Moscovei, spre deosebire de puterile vestice, este de a vedea ca in Rep. Moldova exista stabilitate.

Valeri Kuzmin a negat faptul ca Rusia si-ar dori o alianta de centru-stanga, dupa ce Vladimir Voronin afirmase ca a initiat discutiile cu PDM la sugestia lui Serghei Nariskin, seful administratiei prezidentiale de la Moscova.

Amabasadorul rus nu s-a sfiit sa acuze UE, SUA dar si Romania de amestec in politica de la Chisinau, conform Mediafax.

"Veti aminti de vizita lui Nariskin, dar dumnealui a fost primul oficial rus care a vizitat Chisinaul in ultima jumatate de an. Comparativ, verificati cati oficiali europeni si americani au fost in R. Moldova in aceasta perioada. Pe noi ne leaga multe multe de R. Moldova, ceea ce nu se poate spune despre cei care vin de peste ocean ca sa-si creeze aici zone de influenta", a declarat Valeri Kuzmin.

Nu au existat inca reactii din partea oficialilor europeni sau americani.

Foto: Intactimages

Lider al Fratiei Musulmane: Egiptenii ar trebui sa se pregateasca de razboi cu Israelul... Iordania: Regele a schimbat premierul si promite reforme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x