Antena Căutare

Romanii carora li s-au luat copii in Norvegia au castigat in instanta dreptul de a-i aduce acasa

Romanii carora Norvegia le tine copiii captivi au castigat si in instanta dreptul de a-i aduce acasa. Cand vor putea face asta si cat de greu le va fi, inca nu stiu. Asistentii sociali norvegieni nu renunta la lupta. Pregatesc o noua actiune impotriva lor, mai ales ca cei cinci copii ar fi fost deja plasati la alte familii.

Cinci frati plang in cinci case diferite din Norvegia. Parintii nu-i aud, dar ii simt. Nu i-au mai vazut de patru luni, de cand autoritatile norvegiene au hotarat sa le ia copiii in plasament.

Desi patru dintre acesti copii au fost nascuti in Norvegia, statul lor a refuzat sa le dea cetatenie. Sunt romani in certificatul de nastere. Insa familia a intrat rapid in atentia asistentilor sociali. Degeaba s-au mutat romanii in Suedia, ca autoritatile de-aici le-au luat copiii si i-au predat tarii vecine. Procesul lung care a urmat s-a incheiat abia in aceasta saptamana.

"Au fost si sunt in continuare rapiti. Este un act ilegal, este un act impotriva mea", a declarat tatal copiilor, Marius Radulescu

Dupa decizia judecatorilor, reprezentantii Protectiei Copilului din Norvegia au iesit imediat la contraatac. S-au agatat de faptul ca parintii au plecat in Romania.

"Am primit o noua "decizie acuta" de la Protectia Copilului, in care spuneau ca toti copii se aflau in Norvegia fara supraveghere", spune avocata romanilor.

Tatal copiilor este acuzat de diferite infractiuni, printre care si rapirea propriilor copii. Se teme ca la intoarcerea in Norvegia sa nu fie cumva asteptat cu catuse. Mama celor cinci copii va pleca singura sa asiste la noul proces si spera sa nu se intoarca singura.

"Am dori sa fim si ajutati de autoritati, acum daca mergem in Norvegia, ar trebui sa faca ceva Ministerul de Externe. Ar trebui sa puna piciorul jos!", a spus Marius Radulescu.

inisterul sustine ca face aceiasi pasi cu care a reusit sa repatrieze copiii unei alte familii de romani, preluati de autoritatile norvegiene.

Proteste in Tokyo! Sute de japonezi au iesit in strada pentru a manifesta impotriva Chinei... Turcia a trimis tunuri si rachete antiaeriene la frontiera cu Siria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x