Antena Căutare

S-a schimbat legea! Românii din Italia riscă amenzi uriașe, în cazul în care nu îndeplinesc această condiție

Zeci de mii de români care trăiesc în Italia, precum și alți estici care s-au mutat în Peninsulă în ultimii ani riscă amenzi drastice, în urma unei legi ce a fost adoptată de curând. 

Zeci de mii de români care trăiesc în Italia, precum și alți estici care s-au mutat în Peninsulă în ultimii ani riscă amenzi drastice, în urma unei legi ce a fost adoptată de curând.

Din dorința de a-și curăța străzile de mașini înmatriculate în state, Danilo Toninelli, ministrul Transporturilor și al Infrastructurii din Italia, a anunțat schimbări majore în ceea ce privește regimul de folosire a autovehiculelor înmatriculate în altă țari.

Astfel, românii care trăiesc acolo și care au mașini înmatriculate pe România trebuie să le înscrie în Italia, în caz contrar riscă amenzi de până la 712 euro, scrie gazetaromanească.com.

„Am inclus în Decretul de Securitate o prevedere care, cu câteva excepții, interzice celor care locuiesc în Italia mai mult de 60 de zile să circule în Italia cu vehicule cu plăcuță de înmatriculare străină”, a declarat Toninelli.

„Cu noi cei care nu respectă regulile nu vor mai avea o viață ușoară: cei care încalcă interdicția pe care am impus-o vor trebui să plătească o amendă și, dacă nu se conformează, putem ajunge la confiscarea vehiculului”, a completat ministrul.

Până acum, însă, un șofer putea fi avertizat de obligația de reînregistrare a vehiculului și de a schimba placa cu una italiană, și apoi să plătească o penalizare între 84 până la 335 de euro. Acum, însă, sancțiunea aproape că s-a dublat, iar regularizarea trebuie să aibă loc în 180 de zile, timp în care vehiculul va fi păstrat în depozit.

Vremea, la extreme! Șapte persoane au murit în inundațiile din Iordania! Autoritățile au închis școlile... Ce rămâne în urma incendiilor din California, în care au murit 23 de persoane! Un oraș întreg a fost devastat de flăcări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x