Antena Căutare

Romanul Iulian Jugarean a protestat la prima slujba din 2013 a Papei Benedict al XVI-lea

Romanul Iulian Jugarean pare sa fi devenit protestatarul nelipsit de la slujbele papei Benedict al XVI-lea. La liturghia de Anul Nou din piata Sfantul Petru, barbatul a arborat, pe o schela, o uriasa pancarta in care-i cerea Suveranului Pontif "sa puna capat terorismului". Papa nu l-a luat in seama iar ceremonia nu a fost perturbata.

Zeci de mii de oameni s-au adunat in piata Sfantul Petru pentru prima liturghie pontificala Angelus din 2013, transmisa si la televiziune. Pana la aparitia Papei, ei au putut asista la neobisnuitul protest al lui Iulian Jugarean. Romanul a reusit sa se catere pe o schela ridicata pentru restaurarea colonadei din piata. Aici, el a desfasurat o pancarta prin care-i cerea Papei sa se alature luptei impotriva terorismului. Jugarean invoca si o scrisoare pe care i-ar fi adresat-o atat Suveranului Pontif, cat si Parlamentului European, fara a primi raspuns. Papa nu i-a dat nici acum atentie, ci a rostit, doar, traditionalele urari de Anul Nou in mai multe limbi, dar, de aceasta data, nu si in romana.

Protestul lui Iulian Jugarean nu a tulburat in niciun fel ceremonia si le-a creat probleme doar operatorilor televiziunii, care s-au straduit sa evite prezenta pancartei in cadru.

Pana la urma, romanul a acceptat, totusi, sa coboare si a fost dus la politie. Iulian Jugarean s-a facut cunoscut in octombrie 2011, cand a dat foc unei Biblii, tot in timpul unei liturghii a Papei in piata Sfantul Petru. A incercat sa manifesteze si la slujba de Craciun de saptamana trecuta, dar politia l-a oprit la timp. Autoritatile italiene banuiesc ca el sufera de afectiuni mentale.

Coasta de Fildes: Cel putin 60 de persoane au murit intr-o busculada... Obiceiul bailor reci de Anul Nou a luat amploare in Europa si SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x