Antena Căutare

Ruptura prinţului Harry de familia regală a fost negociată astăzi într-o lungă şedinţă la Palatul Sandringham

Zi istorică în Marea Britanie. Prinţul Harry şi ducesa Meghan vor fi independenţi de familia regală, dar îşi păstrează titlurile nobiliare. Anunţul a fost făcut după ore de negocieri, în spatele zidurilor înalte ale Palatului Sandringham.

Asta după ce Regina Elisabeta a doua a convocat o întâlnire de urgenţă la care au participat doar moştenitorii tronului, prinţul Charles şi cei doi fii. Nici ducesa Meghan, direct implicată în scandal nu a fost primită şi nici prinţul Phillip.

Orăşelul Sandringham a fost azi cel mai fierbinte punct al Regatului. În reşedinţa de vacanţă a Reginei, familia regală a negociat o ruptură dureroasă. Nepotul favorit al Elisabetei, Harry, vrea să uite de îndatoririle ce îi revin.

O decizie pe care Regina Marii Britanii a decis să o respecte: "Chiar dacă am fi preferat ca ei să rămână membri ai Familie Regale cu drepturi depline, le respectăm şi înţelegem dorinţa de a trăi o viaţă de familie mult mai independentă, în timp ce rămân o parte valoroasă din familia mea".

Este cea mai mare criză din ultimele decenii. Istorici, fani şi oameni de rând dau vina pe actriţa americană Meghan, soţia prinţului.

Discuţiile s-au anunţat de la bun început aprinse. Doar cei direct implicaţi au avut voie să participe.

Prinţul Phillip a părăsit reşedinţa chiar înainte ca ele să înceapă. Iar Meghan a putut fi consultată doar prin telefon. Harry nu mai vrea să reprezinte activ familia regală, aşa cum o fac fratele lui, William, şi tatăl Charles.

O premieră în istoria familiei regale, măcinată deja de dezbinare. Regele Edward al VIII-lea a dat datoria publică pe fericirea personală.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Într-un comunicat comun, William si Harry au ţinut să dezmintă zvonurile apărute în presă, conform cărora ruptura ar fi avut loc după ce ducele de Cambridge ar fi avut o atitudine ostilă faţă de Meghan.

Decizia bruscă a ducilor de Sussex este văzută de presă şi ca un prim pas pentru modernizarea monarhiei britanice. Asta după ce mai multe case regale europene au scutit moştenitorii îndepărtaţi ai tronului de angajamentele regale.

Românii din Australia iau viață de la capăt. O lume sfârşită încearcă să renască din cenuşă... Liderii separatişti catalani Carles Puigdemont şi Antoni Comin şi-au prelua locurile în Parlamentul European...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x