Rusia a interzis fumatul în balcoanele apartamentelor

Autorităţile ruse au decis interzicerea fumatului în balcoanele apartamentelor, după ce au fost adoptate noi reguli privind focul, scrie BBC.

Autorităţile ruse au decis interzicerea fumatului în balcoanele apartamentelor, după ce au fost adoptate noi reguli privind focul, scrie BBC.

Sub incidenţa noilor reguli, „focul deschis” este interzis în balcoanele apartamentelor, precum şi în dormitoare şi hoteluri.

Chibriturile şi fumatul sunt clasificate drept foc deschis, au spus oficialii. Vor fi interzise, de asemenea, grătarele şi aprinderea lumânărilor.

Iniţial, nu a fost clar dacă fumatul se înscrie acestor reguli, iar un reprezentant al unei companii din industria tutunului a insistat că ele se aplică „alcoolicilor care fac kebab pe balcon”.

Oficiali din Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă au confirmat apoi că fumatul va fi interzis.

Încălcarea acestor prevederi de siguranţă ar putea fi pedepsită cu amendă de până la 3.000 de ruble (42 de euro), iar uitarea unei ţigări aprinse care cauzează un incendiu va aduce acuzaţii penale.

Preşedintele All-Russian Movement for Smokers' Rights, înfiinţată în 2012, Andrey Loskutov, a declarat pentru agenţia Interfax: „Au interzis fumatul în toate locurile. Acum şi-au amintit că uitaseră de balcoane”.

Hotărârea va intra în vigoare pe 1 octombrie.

Sursa : news.ro

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri