Antena Căutare

Rusia a testat cu succes o noua racheta balistica intercontinentala

Rusia a intreprins cu succes un test cu o noua racheta balistica intercontinentala trasa de pe mare, a anuntat Ministerul rus al Apararii, informeaza Deutsche Welle.

Submarinul nuclear Tula, care face parte din Flota Nordului, a lansat cu succes o racheta balistica de tip Liner din Marea Barents in directia poligonului Kura, din Kamceatka, in Extermul Orient rus, a anuntat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, colonelul Igor Konacenkov.

"Tirul s-a desfasurat normal. La momentul prevazut, ogivele rachetei si-au atins tinta din poligon", a precizat oficialul.

Racheta de stationare navala Liner este o racheta balistica de ultima generatie avand o ogiva cu incarcatura multipla. Este mai puternica decat Bulava, care va echipa in curand submarinele nucleare ruse.

Liner reprezinta o versiune avansata a rachetei balistice cu lansare submarina si propulsie solida Sineva, aflata in serviciul marinei ruse. Are insa o raza de actiune mai mare si capacitati consolidate de strapungere antiracheta.

Potrivit dezvoltatorului rachetei, Centrul de Stat pentru Rachete, Liner poate avea patru focoase de tip mediu sau 12 de tip mic ori o combinatie intre acestea. Spre comparatie, Bulava poate purta doar sase focoase de tip mic.

In urma cu doua zile, o sursa militara rusa declara pentru RIA Novosti ca un prim test al unui prototip de racheta balistica intercontinentala, efectuat la cosmodromul din Plesetk, s-a soldat cu un esec.

"Imediat dupa lansare, racheta a cazut in zona cosmodromului. Nu s-au inregistrat victime sau pagube", a spus sursa, care a refuzat sa precizeze tipul rachetei.

Sursa: Deutsche Welle

IMAGINI SOCANTE! Tanar ciuruit de gloante in plina strada la New York... Olanda: Cannabis interzis cetatenilor straini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x