Antena Căutare

Rusia ameninta cu distrugerea scutului antiracheta

Dmitri Medvedev, presedintele Rusiei, a amenintat ca ar putea ordona, in caz de nevoie, luarea unor masuri ofensive pentru distrugerea sistemelor de detectie si de control ale scutului antiracheta al SUA-NATO, relateaza AFP.

Potrivit lui Medvedev, Rusia ar putea instala sisteme de rachete nucleare Iskander cu raza scurta de actiune (280 - 500 km) in enclava Kaliningrad, situata la frontiera cu Polonia si Lituania, pe malul Marii Baltice, daca Statele Unite vor continua sa aplice fara concesii planul scutului antiracheta din Europa.

"Daca celelalte masuri nu vor fi suficiente, Federatia Rusa va instala in vestul si in sudul tarii sisteme ofensive moderne care vor garanta distrugerea instalatiilor europene antiracheta montate de Statele Unite. Una din aceste masuri va fi instalarea unui sistem de rachete Iskander in regiunea Kaliningrad", a spus presedintele rus.

Rusia solicita sa participe la sistemul antiracheta al NATO care va fi dezvoltat in Europa sau sa primeasca garantii ca nu va fi vizata capacitatea sa de disuasiune. Iar Medvedev a reiterat propunerea de impartire a continentului european in mai multe zone de responsabilitate militara, o initiativa respinsa de NATO in 2010.

Romania, Turcia, Polonia si Spania au semnat deja acorduri pentru participarea la sistemul antiracheta SUA-NATO.

Foto: areasternpotato.blogspot.com

VIDEO! Rusia: O prezentatoare TV a aratat degetul mijlociu atunci cand a rostit numele lui Barack Obama... Spionii americani se vor antrena cu jocuri video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x