Antena Căutare

Rusia ar putea pierde 10 mld. $ din cauza protestelor din tarile arabe

Situatia tensionata din tarile arabe ar putea afecta grav eonomia Rusiei. O sursa din cadrul industriei militare ruse, citata de AFP, a declarat ca Rusia ar putea pierde pana la zece miliarde de dolari, din cauza scaderii exportului de arme catre tarile arabe.

Rusia a facut eforturi pentru a-si pastra clientii din perioada sovietica, iar pierderea contractelor cu tari ca Libia, Yemen sau Egipt ar putea insemna un declin masiv al veniturilor din exportul de arme. Suma pe care oficialul rus a mentionat-o reprezinta intreg profitul din exportul de arme al Rusiei in 2010.

Oficialul militar sustine ca Rusia si Libia negociau, la momentul izbucnirii protestelor, un contract militar in valoare de doua miliarde de dolari.

Tara guvernata de Gaddafi a reprezentat al treilea cel mai mare client al Rusiei, dupa China si India, in ceea ce priveste exportul de armament si industrie militara.

Rusia este al doilea cel mai mare exportator de industrie militara, dupa Statele Unite, fiind responsabila pentru 23% din totalul armamentului vandut pe piata internationala in perioada 2005 - 2009.

Sursa: Antena3


Muammar Gaddafi: "Sunt luptator beduin. Voi muri ca martir"... Presedintele rus: Fanaticii ar putea ajunge la putere in statele arabe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x