Antena Căutare

Rusia: Doi vulcani au erupt in acelasi timp, in peninsula Kamciatka

Doi vulcani vecini au erupt aproape in acelasi timp, in peninsula Kamchatka din Orientul Indepartat al Rusiei. Norul de cenusa ar putea ameninta traficul aerian dintre Asia si statul american Alaska. In acest timp, in zona, biologii rusi incearca sa faca recensamantul ursilor, din doua rezervatii naturale.


O ploaie de cenusa s-a abatut asupra unui oras din regiune, unde vizibilitatea s-a redus la doar cativa metri iar cladirile au capatat un aspect fantomatic. Deocamdata, cei 5.000 de locuitori nu sunt in pericol, dar li s-a recomandat sa ramana in case.

Daca eruptiile continua, rezervatiile naturale din sudul peninsulei vor fi si ele amenintate. Intr-una din rezervatii tocmai a inceput recensamantul... ursilor salbatici. Operatiunea coincide cu recensamantul populatiei din Rusia, dar modalitatile sunt, evident, foarte diferite.

Ursul cenusiu din Kamchatka, specie care traieste doar aici, este cel mai mare de pe continent, cu o inaltime care poate ajunge la trei metri. In general, ursii nu ataca oamenii, ceea ce ii face o prada usoara pentru braconierii care ajung in aceasta regiune indepartata.

Recensamantul lor este efectuat mai des decat cel care priveste oamenii. Dar, in acest an, operatiunea ar putea fi intrerupta de eruptia vulcanilor.

Atentatele de la 11 septembrie: Bush ordonase doborarea avioanelor de pasageri... VIDEO! Grav accident de circulatie in Turcia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x