Antena Căutare

Rusia interzice accesul unor oficiali americani de rang inalt pe teritoriul sau

Ministerul rus de Externe a confirmat sambata ca a interzis intrarea pe teritoriul sau a mai multor oficiali americani, ca raspuns la interzicerea vizelor decisa de Washington pentru cativa oficiali rusi, suspectati de legaturi cu decesul juristului Serghei Magnitki, conform AFP.

Bazandu-se pe principiul reciprocitatii, a fost stabilita o lista cu cetateni americani nedoriti in Rusia


Lista cuprinde nume ale unor oficiali de rang inalt de la Washington, care au legaturi cu infractiunile in sfera umanitara" a adaguat Lukasevici.

Oficialul nu a dezvaluit identitatile acestora dar a evocat cazuri de „ucideri" de civili care nu au facut obiectul unor anchete in Irak si in Afganistan, doua tari in care sunt mobilizati militari americani.

Dosarul a avut un rasunet puternic. Serghei Magnitki, jurist la un cabinet american din Moscova, a fost arestat sub acuzatie de frauda fiscala dupa ce a denuntat o masinatie financiara de 5,4 miliarde de ruble (130 de milioane de euro), orchestrata de politie si de Fisc in Rusia, in detrimentul fondului de investitii occidental Hermitage si al statului rus.

Conform actelor oficiale rusesti, Magnitki a fost victima unor lovituri si privat de ingrijiri medicale in mod „premeditat" in timpul detentiei provizorii, care a durat 11 luni.

Sursa: Antena3

Foto: bagleysnews.wordpress.com

Hugo Chavez anunta ca s-a vindecat de cancer... Umor britanic: Regatul ar putea relansa economia cu ajutorul cersetorilor minori romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x