Rusia: NATO a intervenit in Libia cu obiectivul de a-l elimina pe Muammar Gaddafi

Obiectivul principal al NATO in operatiunea desfasurata in Libia era rasturnarea de la putere si asasinarea liderului libian Muammar Gaddafi, a denuntat miercuri primul Raport cu privire la drepturile omului in lume al Ministerului rus al Afacerilor Externe, noteaza EFE.

"Aplicand conceptul de securitate colectiva, NATO, in realitate, isi propunea ca principal obiectiv rasturnarea si asasinarea colonelului", semnaleaza documentul, care adauga ca unele informatii arata ca "ordinul de lichidare a lui Gaddafi a pornit de la armatele Statelor Unite, Marii Britanii si Frantei".

Raportul subliniaza ca Alianta Nord-Atlantica a pus un accent deosebit pe provocarea nemultumirii in randul populatiei din teritoriile aflate sub controlul regimului lui Muammar Gaddafi.

Conflictul libian a fost scena multor incalcari ale drepturilor omului, a spus Konstantin Dolgov, director pentru drepturile omului in cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, prezentand concluziile documentului intr-o conferinta de presa, potrivit agentiei Interfax.

"Merita o critica serioasa actiunile coalitiei aliate din punctul de vedere al aplicarii normelor de drept international si umanitar", a spus diplomatul rus.


Konstantin Dolgov a subliniat 'dubla masura' folosita de unele tari occidentale in ceea ce priveste drepturile omului.

sursa: Jurnalul

Zodii norocoase în ziua de 21 septembrie 2021. 3 nativi care se vor bucura de reușite
Nativii se vor bucura de foarte multe surprize frumoase pe tot parcursul zilei. Se anunță o...
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021. Gemenii trebuie să aibă grijă de familie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 septembrie 2021 spune că munca grea abia acum începe pentru Gemeni....
Parteneri
Cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților. Concurentele care s-au remarcat prin forță și determinare
Cel de-al patrulea sezon al competiției Asia Express a început și aduce în prim-plan echipe determinate, formate din concurenți unul și unul. Acestea se vor întrece într-o cursă care le va testa la maximum limitele în cursa pentru marele premiu, în valoare de 30 000 Euro. În Asia Express 2021, echipele participante sunt formate din vedete competitive, dornice să iasă din zona de confort. Descoperă cine sunt femeile puternice care participă la Asia Express: Drumul Împăraților.
Catine.ro
Ultimele știri