Antena Căutare

Rusia: NATO a intervenit in Libia cu obiectivul de a-l elimina pe Muammar Gaddafi

Obiectivul principal al NATO in operatiunea desfasurata in Libia era rasturnarea de la putere si asasinarea liderului libian Muammar Gaddafi, a denuntat miercuri primul Raport cu privire la drepturile omului in lume al Ministerului rus al Afacerilor Externe, noteaza EFE.

"Aplicand conceptul de securitate colectiva, NATO, in realitate, isi propunea ca principal obiectiv rasturnarea si asasinarea colonelului", semnaleaza documentul, care adauga ca unele informatii arata ca "ordinul de lichidare a lui Gaddafi a pornit de la armatele Statelor Unite, Marii Britanii si Frantei".

Raportul subliniaza ca Alianta Nord-Atlantica a pus un accent deosebit pe provocarea nemultumirii in randul populatiei din teritoriile aflate sub controlul regimului lui Muammar Gaddafi.

Conflictul libian a fost scena multor incalcari ale drepturilor omului, a spus Konstantin Dolgov, director pentru drepturile omului in cadrul Ministerului rus al Afacerilor Externe, prezentand concluziile documentului intr-o conferinta de presa, potrivit agentiei Interfax.

"Merita o critica serioasa actiunile coalitiei aliate din punctul de vedere al aplicarii normelor de drept international si umanitar", a spus diplomatul rus.


Konstantin Dolgov a subliniat 'dubla masura' folosita de unele tari occidentale in ceea ce priveste drepturile omului.

sursa: Jurnalul

VIDEO! Bataie intre preotii armeni si grecii ortodocsi in Biserica Nasterii Domnului din Bethleem... Azerbaidjanul si-a inchis spatiul aerian pentru NATO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x