Antena Căutare

Rusia neagă orice ameninţare în urma unei explozii, soldate cu un rănit, în laboratorul Vektor, în care se conservă între altele variola şi Ebola

Rusia a dezminţit marţi orice ameninţare a unei contaminări, în urma unei explozii şi unui incendiu, luni, într-un centru de cercetare în virusologie şi biotehnologie în care sunt conservate mai multe virusuri - de la variola la Ebola, relatează AFP.

Rusia a dezminţit marţi orice ameninţare a unei contaminări, în urma unei explozii şi unui incendiu, luni, într-un centru de cercetare în virusologie şi biotehnologie în care sunt conservate mai multe virusuri - de la variola la Ebola, relatează AFP.

Centrul se află la Kolţovo, în apropiere de Novosibirsk, în Siberia de vest, al treilea cel mai populat oraş din Rusia, cu peste 1,5 milioane de locuitori.

Explozia a avut loc în cursul unor reparaţii la o sală de inspecţie sanitară, la etajul al cincilea al centrului, intitulat ”Vektor”.

Potrivit agenţiei de supraveghere sanitară Rospotrebnadzor, explozia a fost provocată de un cilindru de gaz şi a cauzat un incendiu în sediu, soldat cu un rănit în rândul angajaţilor.

Geamuri au fost sparte, însă structura clădirii a rezistat şi nicio substanţă periculoasă nu era prezentă în sălile afecatte de accident, potrivit aceleiaşi surse.

INCIDENTE MULTIPLE ÎN INSTALAŢII SENSIBILE

Instalaţia ”Vektor” - în care s-au realizat mult timp cercetări privind armament biologic în era sovietică - este în prezent una dintre singurele două structuri din lume în care se află virusul variolei.

Aceasta este ultima dintr-o serie de catastrofe ce au avut loc în ultima perioadă în instalaţii sensibile.

Câteva zeci de persoane au fost rănite în trei deflagraţii în fabrici de explozivi şi depozite de muniţie, în centrul şi sudul Rusiei şi în Siberia.

La începutul lui iulie, 14 ofiţeri din cadrul Marinei ruse au fost ucişi într-un incendiu la bordul unui misterios submarin nuclear, în Marele Nord rus.

Autorităţile, care au păstrat în mare parte secretul asupra tragediei, au dat asigurări că reactorul nuclear nu a fost atins de incendiu.

În august, o explozie de natură nucleară a ucis cel puţin cinci persoane, într-un poligon de tir de rachete, în Marele Nord, în timpul testării unor armamente noi.

Această explozie a condus la o scurtă creştere a nivelului radioactivităţii, potrivit autorităţilor.

Sursa : news.ro

Cel puţin 26 de morţi într-un dublu atentat în Afganistan, revendicat de talibani, în timpul campaniei electorale în ved... Ora de lectură, live pe Facebook! Inițiativă inedită în școli! „Participă și părinții, cu scopul de a încuraja elevii să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x