Antena Căutare

Rusia: Sanctiunile ONU in cazul Iranului au fost epuizate

Rusia considera ca nicio sanctiune ONU nu mai este posibila impotriva Iranului pentru programul sau nuclear, dupa cum a subliniat Vitali Ciurkin, ambasador rus la ONU, conform AFP. Oficialul a indemnat la continuarea negocierilor cu Teheranul.

„Noi credem ca optiunea unor sanctiuni in cadrul Consiliului de Securitate a fost epuizata", a apreciat Ciurkin. "Noi apreciem ca ar trebui continuate negocierile cu Iranul", a adaugat el.

In plus, ambasadorul a condamnat „amenintarile" care, in opinia sa, au fost formulate impotriva Iranului si Siriei de catre Occident.

Europ si Statele Unite au inasprit sanctiunile impotriva Iranului, din cauza programului sau nuclear controversat, dupa ce Consiliul guvernatorilor Agentiei Internationale pentru Energie Atomica au adoptat o rezolutie impotriva Teheranului, suspectat ca intentioneaza sa creeze arma nucleara.

Rusia a participat la patru serii de sanctiuni impotriva Iranului, dar atat Rusia cat si China au subliniat ca se opun unor noi sanctiuni.

Ciurkin a anuntat ca el „crede ca optiunea negocierilor poate fi reluata", iar Rusia incearca sa restaureze contactele dintre Iran, pe de-o parte, si Marea Britanie, China, Franta, Germania, Rusia si Statele Unite, pe de alta parte.

Sursa: Antena3

"Vinerea neagra": Vanzari record de arme in SUA... Becuri retrase din comert pentru ca riscau sa explodeze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x