Antena Căutare

Rusia sustine ca Iranul nu detine rachete cu raza medie sau lunga de actiune, nici tehnologia necesara pentru a le fabrica

Iranul nu detine rachete cu raza medie si lunga de actiune si "nici nu este aproape de a le avea", in conditiile in care iranienii nu au "tehnologie necesara pentru a fabrica rachete cu raza medie de actiune sau rachete intercontinentale cu raza lunga de actiune", sustine Ministerul rus al Apararii, citat de AFP.

Aceasta este o prima reactie la o zi dupa ce presa oficiala din Iran a scris ca Teheranul ar fi testat cu suces, pentru prima data, o racheta sol-mare cu raza lunga de actiune Ghader.

Rusia este un aliat traditional al Iranului, Teheranul construindu-si prima centrala nucleara cu ajutorul Moscovei, care i-a furnizat si combustibilul necesar pentru ca aceasta sa fie functionala.

Ca si Occidentul insa, Moscova si-a exprimat in cateva randuri ingrijorarea in legatura cu programul nuclear iranian, despre care Teheranul sustine ca ar fi "pur civil".

Moscova nu a acuzat insa, pana in acest moment, Teheranul ca ar incerca sa fabrice arme atomice.

Sursa: hotnews

Foto: middleeastwarpeace.info

Cantaretul Youssou N'Dour va candida la alegerile prezidentiale din Senegal... Un american, retinut dupa ce a platit cu o bancnota falsa de un milion de dolari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x