Antena Căutare

Rusia vrea sa discute despre scutul antiracheta

Rusia este pregatita sa discute public despre apararea antiracheta in Europa, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, scrie Mediafax, citand agentia Itar-Tass.

"Este absolut evident ca scutul antiracheta planuit pentru continent nu este altceva decat o parte a sistemului militar al Statelor Unite, pe care ei vor sa il construiasca in Europa folosind bani europeni", a declarat luni Rogozin la Institutul Norvegian pentru Afaceri Internationale.

"Apararea antiracheta este ca un sarpe al carui venin este bun numai in cantitati mici. Europenii ar trebui sa inteleaga cum privim faptul ca unitati militare, indreptate evident impotriva unei amenintari din sud, sunt amplasate la granita noastra nord-vestica si ca, la un moment dat, Rusia va trebui sa raspunda pentru a-si proteja cetatenii", a precizat el.

Rusia da dovada de flexibilitate privind sistemul antiracheta creat de NATO in Europa, dar vrea garantii ca acesta nu va fi indreptat impotriva Moscovei, a afirmat anterior Rogozin.

Citeste si Jurnalul!

Sapte generali si amirali turci, acuzati de complot antiguvernamental... Sarkozy, sedinta de urgenta cu premierul si guvernatorul bancii centrale despre situatia economica...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x