Antena Căutare

Rusii au inceput reconstructia dupa distrugerile provocate de meteoritul care a explodat deasupra regiunii Ural

Rusii au inceput reconstructia dupa distrugerile provocate de meteoritul care a explodat deasupra regiunii Ural. Zeci de raniti sunt, inca, in spital. Oamenii de stiinta incearca sa recupereze fragmente ale meteoritului, cazute in locuri destul de izolate. In acest timp au aparut si "teorii ale conspiratiei": unii cred ca nu a fost vorba de un meteorit, ci de un OZN sau chiar de o arma secreta americana

Locuitorii din Celiabinsk si din alte orase din Ural nu si-au revenit, inca, pe deplin dupa violentele explozii din cer. “La inceput, am crezut ca era o explozie atomica, dar norul nu avea forma de ciuperca, asa cum ar fi fost o astfel de explozie”, a povestit Irina Abramova.

Mii de locuinte, dar si numeroase scoli si spitale, au ramas fara geamuri, pe un frig de minus 20 de grade. Inlocuirea unui numar atat de mare de geamuri este o operatiune aproape fara precedent. Iar pagubele nu se opresc aici.

40 de adulti si trei copii se afla, inca, in spital. Cea mai grava este starea unei femei cu coloana vertebrala fracturata, care a fost transportata, cu avionul, la Moscova. Intre timp, o echipa de cercetatori a ajuns, cu ajutorul armatei, la un lac inghetat, acolo unde aparuse o copca de sase metri diametru. Putinii locuitori din zona s-au oferit si ei sa-i ajute pe oamenii de stiinta.

Dar, spre dezamagirea cercetatorilor, scafandrii n-au gasit in lac nici urma de meteorit. Ceea ce i-a incurajat pe localnicii convinsi ca au vazut, de fapt, cu totul altceva.

Pe internet a aparut o teorie si mai ciudata: meteoritul nu ar fi explodat spontan, ci ar fi fost distrus de o racheta antiaeriana ruseasca. Iar la Moscova, liderul ultranationalist Vladimir Jirinovski nu ezita sa afirme ca nici nu a fost vorba de un meteorit, ci de testarea unor noi arme de catre americani.

Ploaia de meteoriti a devenit dosar de ancheta guvernamentala, in Rusia... 79 de oameni si-au pierdut viata in Pakistan, intr-un atentat cu bomba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x