Antena Căutare

Rusii au inceput sa-si amplaseze rachetele in enclava Kaliningrad

Desafasurare de forte in in enclava baltica Kaliningrad. Armata rusa isi amplaseaza mai multe rachete sol-aer S-400 "Triumf", au declarat surse militare pentru cotidianul Izvestia, citat de The Moscow Times.

Potrivit sursei, rachetele au ajuns vineri in enclava de la Marea Baltica invecinata cu Polonia si Lituania. Nu se cunoaste cu exactitate numarul acestora.


Amplasarea rachetelor in regiunea Kaliningrad are loc in contextul acutizarii tensiunilor dintre Moscova si Washington din cauza planurilor de amplasare a unui scut antiracheta american in Europa.

Rachetele S-400 "Triumf" au o raza de actiune cuprinsa intre 120 km si 400 km. Acestea au fost amplasate in jurul Moscovei si, potrivit Ministerului Apararii, urmeaza sa fie instalate si in zona estica a Pacificului.

Ministerul rus al Apararii a refuzat sa comenteze pe seama informatiilor prezentate de publicatie.

Moscova a avertizat la inceputul anului ca va activa un sistem de alerta antiracheta la Kaliningrad, in cazul in care Statele Unite continua crearea scutului fara concesii.

foto: armybase.us

Yemen: Cel putin 44 de morti in urma confruntarilor dintre armata si membrii Al-Qaeda... VIDEO! Un prezentator din Grecia, atacat in direct cu oua...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x