Antena Căutare

Rușii vor să populeze Luna. Au început deja pregătirile

Agenția spațială Roscosmos e pusă pe treabă! Rușii vor să cucerească Luna cu o serie de experimente care simulează condițiile cu care se vor confrunta cosmonauții.

Agenția spațială Roscosmos e pusă pe treabă! Rușii vor să cucerească Luna cu o serie de experimente care simulează condițiile cu care se vor confrunta cosmonauții.

Pasul următor? Înființarea unei colonii pe Lună, care să găzduiască 12 cosmonauți, până în anul 2030. Cercetătorii folosesc o platformă unică, realizată de RSC Energia în anii 1970 și care simulează gravitația de pe Lună.

”Aceste experimente sunt necesare pentru a putea face recomandările necesare celor care vor dezvolta sistemele de muncă pe Lună”, a declarat Alexander Polishchuk, directorul adjunct al departamentului de cercetare al Roscosmos, într-un comunicat, scrie greatnews.ro

”Nu este ușor să mergi pe Lună într-un costum de cosmonaut. Vom avea nevoie de mijloace de transport”, a mai spus cercetătorul.

Energia electrică va fi asigurată de o centrală instalată sub suprafața selenară, în apropierea unuia dintre polii satelitului natural al Pământului.

Acestea sunt toate site-urile din Coreea de Nord: 28 de pagini desprinse dintr-o altă epocă... Fotografia care face înconjurul lumii! Te plângi că ţi-e greu? Priveşte imaginea asta! Ţara în care bebeluşii sunt ţinuţ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x