Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atacurile de la Paris, a părăsit Spitalul Saint-Pierre de la Bruxelles

Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atacurile de la Paris, şi unul dintre complicii săi au fost luaţi sâmbătă dimineaţa de la Spitalul Saint-Pierre din Bruxelles

Salah Abdeslam

Salah Abdeslam, suspectul-cheie în atacurile de la Paris, şi unul dintre complicii săi au fost luaţi sâmbătă dimineaţa de la Spitalul Saint-Pierre din Bruxelles, unde au primit îngrijiri, a anunţat primarul Bruxellesului Yvan Mayeur într-un mesaj postat pe Twitter, fără să precizeze destinaţia.

Cei doi bărbaţi au fost uşor răniţi în timpul arestării, vineri. Ei urmează să fie audiaţi rapid de către poliţie şi un judecător de instrucţie, relatează AFP, citată de Liberation online.

"Cei doi presupuşi terorişti au părăsit CHUStPierre. Bravo şi mulţumim întregului personal al spitalului şi forţelor de poliţie", a anunţat Mayeur în acest mesaj sâmbătă dimineaţa.

CITEȘTE ȘI: Acesta este autorul atentatelor de la Paris! ABDESLAM SALAH a fost rănit și prins!!!

Salah Abdeslam era căutat de patru luni pentru implicarea sa în sângeroasele atacuri de la Paris şi Saint-Denis, pe 13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

Strada pe care a fost capturat teroristul

Preşedintele francez François Hollande a anunţat vineri că se aşteaptă ca Belgia să-l extrădeze "cât mai rapid posibil" către Franţa.

În ceea ce-i priveşte pe belgieni, această exrădare pare să nu provoace nicio îndoială. "Este normal (...) ca Salah să fie extrădat şi ca justiţia franceză să se ocupe de caz", a declarat Jan Jambon, ministrul belgian de Interne.

Salah Abdeslam este suspectat că a jucat cel puţin un rol-cheie de logistician în aceste atacuri, revendicate de către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI). Cu câteva zile înainte de atacuri el a închiriat maşini şi mai multe locuinţe în regiunea pariziană, pentru comando.

După ce i-a transportat în seara masacrelor pe kamikaze la Stade de France, el a abandonat o centură de explozivi în sudul capitalei franceze, a cerut ajutorul a doi prieteni de la Bruxelles şi a reuşit să treacă de trei baraje de poliţie pe drumul înapoi către Bruxelles. Complicele arestat odată cu el este cunoscut sub numele de Amine Choukri şi Monir Ahmed Alaaj. El a fost controlat, împreună cu Salah Abdeslam, la Ulm, în Germania, pe 3 octombrie 2015. Amprentele sale - care i-au fost înregistrate în timpul acestui control - au fost găsite, ulterior, într-o casă folosită de grupul terorist la Auvelais, în regiunea Namur (sud), care a servit în pregătirea atacurilor de la Paris.

Asociaţii care reprezintă familiile victimelor atacurilor urmează să fie primite luni de către preşedintele François Hollande.

Sursă: Mediafax

Recomandari