Căutare Live

Samoa a eliminat ziua de 30 decembrie, in 2011

Ziua de 30 decembrie nu a existat, anul acesta, in Samoa. Tara-insula din Pacific a facut un salt in timp, printr-o lege care a dispus trecerea la alt fus orar.

Astfel, oamenii din Samoa s-au culcat in noaptea de 29 decembrie si se vor trezi, in scurt timp, direct pe 31 decembrie. Schimbarea are o miza economica.

Diferenta de ora dintre Samoa si tarile partenere, Australia si Noua Zeelanda, era prea mare ca sa permita schimburi comerciale eficiente. Asa s-a ajuns la steregerea unei zile din calendar.

Nu ar fi prima schimbare de calendar din lume. Cand Vaticanul a trecut de la calendarul iulian la cel gregorian, in secolul al 16-lea, legenda spune ca au izbucnit revolte din cauza celor "11 zile pierdute", provocate de masura respectiva.

Si de aceasta data, au existat si nemultumiti, mai ales cei din domeniul turismului pentru ca Samoa era ultimul loc de pe pamant unde se putea vedea apusul de soare din 31 Decembrie.

Spania, blocata de o greva generala a unei companii aeriene... Interpol avertizeaza europenii in privinta riscului unui atac terorist de amploare...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri