Antena Căutare

Sandy, mai scump decat Katrina? Pagubele provocate de uragan, mai mari decat s-a estimat

Pagubele generate de uraganul Sandy ar putea fi mai mari decat s-a prevazut. Acestea s-ar putea ridica la 50 de miliarde de dolari. Asadar, Sandy ar putea deveni uraganul cel mai costisitor dupa Katrina, ce a devastat orasul New Orleans in 2005


In zone precum New Jersey sau New York, retragerea treptata a apelor dezvaluie dezastrul cauzat de Sandy.

Compania de consultanta in managementul riscului Euecat, ce este lider in acest domeniu si-a revizuit calculele. Dupa ce, luni, estimase pagubele provocate de Sandy la 10-20 de miliarde de dolari, joi a crescut considerabil valoarea si a anuntat o suma cuprinsa intre 30 si 50 de miliarde de dolari.

Pierderile materiale produse de uraganul Irene in 2011 au fost evaluate la 10 miliarde de dolari, iar distrugerile provocate de Ike, ce a devastat Statele Unite in 2008, s-au ridicat la 20 de miliarde de dolari, potrivit Euecat.

"Este foarte posibil ca pagubele asigurate cauzate de Sandy sa fie mai importante si mai ridicate decat tot ce am putut vedea de la Katrina", a precizat David Smith, vicepresedintele Euecat, in timpul unei conferinte telefonice.

Agentia de evaluare Moody's estimeaza costul uraganului Sandy la 50 de miliarde de dolari: 30 de miliarde pagube, in special prejudicii aduse gospodariilor si 19,9 de miliarde "pierderi de productie", ce vor fi in principal suportate de sectorul financiar.

"Indicatorii economici saptamanali si lunari vor fi afectati de Sandy, dar impactul asupra PIB-ului va fi foarte limitat", a explicat joi Mark Zandi, economist-sef la Moody's Analytics.

Katrina, cu "pagube asigurate" intre 40 si 60 de miliarde de dolari, este pana acum cea mai costisitoare catastrofa din istorie.

Uraganul Sandy a cauzat si moartea a 40 de persoane.

Americanii temerari au filmat de pe bicicleta dezastrul lasat in urma de uraganului Sandy... UPDATE! Cei doi romani rapiti in India au fost eliberati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x