Antena Căutare

Şapte bărbaţi, suspectaţi de pregătirea unui atentat, arestaţi la Brest

Şapte bărbaţi au fost arestaţi la Brest, în Finistère, în cadrul unei proceduri judiciare cu privire la o ”asociere de reăufăctori cu scop terorist şi criminal”, potrivit unei surse judiciare, care a confirmat o informaţie dezvăluită de postul Europe1, relatează AFP.

Cei şapte bărbaţi au fost arestaţi luni de Direcţia Generală a Securităţii Interne (DGSI).

Ei sunt suspectaţi, potrivit unei surse apropiate anchetei, că au pregătit un plan de acţiune violentă în Franţa şi un plan de plecare către zona irakiano-siriană.

Bărbaţii arestaţi, pe numele unora dintre care existau fişe S (securitatea statului), făceau obiectul unei urmăriri cu privire la apartenenţa lor la o organizaţie islamistă radicală, potrivit acestor surse apropiate anchetei.

investigaţiile urmează să permită stabilirea ”materialităţii” planurilor de acţiune violentă şi de plecare.

Fraţa trăieşte într-o ameninţare teroristă constantă de la începutul, în 2015, unui val de atentate jihadiste soldat cu 255 de morţi.

Sursa : news.ro

Trei rachete au căzut în Zona Verde din Bagdad, în apropiere de Ambasada SUA... Berlinul va restitui Venezuelei o rocă sacră care a fost expusă timp de 20 de ani în Parcul Tiergarten...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x