Antena Căutare

Vremea, la extreme! Șapte persoane au murit în inundațiile din Iordania! Autoritățile au închis școlile

Şapte persoane au murit, vineri, în urma intemperiilor din Iordania, la două săptămâni după moartea altor 21 de persoane, majoritatea copii, din cauza ploilor abundente, informează AFP, citând purtătoarea de cuvânt a guvernului.

Şapte persoane au murit, vineri, în urma intemperiilor din Iordania, la două săptămâni după moartea altor 21 de persoane, majoritatea copii, din cauza ploilor abundente, informează AFP, citând purtătoarea de cuvânt a guvernului.

Cinci persoane sunt încă date dispărute, a precizat Apărarea Civilă, în timp ce autorităţile au anunţat evacuarea a 3.762 de turişti de mai multe naţionalităţi din situl arheologic Petra.

"Ploile torenţiale din regiunea Dabaa (la sud de Amman) au dus la închiderea autostrăzii deşertului pe cele două sensuri", a spus Joumana Ghneimat, care ocupă şi funcţia de ministru de stat pentru media.

Două femei şi o fetiţă au murit în urma inundaţiilor, a afirmat aceasta, făcând apel la cetăţenii care locuiesc în apropiere "ape, poduri şi tuneluri să plece din case, fiind aşteptate alte ploi torenţiale".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un alt copil a murit atunci după ce maşina în care se afla a fost luată de ape în regiunea Madaba, la sud-vest de capitală. "Echipele de intervenţie sunt în căutarea a cinci persoane dispărute în zonă", a precizat Apărarea civilă.

Potrivit televiziunii de stat iordaniene, elicoptere şi vehicule blindate au fost trimise pentru a veni în ajutorul cetăţenilor prinşi de ape şi pentru a-i căuta pe cei dispăruţi, scrie News.ro

Ministerul Educaţiei a ordonat închiderea tuturor şcolilor sâmbătă.

În 26 octombrie, 21 de persoane au murit ca urmare a ploilor torenţiale, în vestul Iordaniei. Majoritatea aveau vârste între 11 şi 14 ani şi se aflau într-o excursie şcolară în regiunea Mării Moarte.

Incendii devastatoare în California! Cel puțin nouă persoane au murit arse de vii, iar alte peste 150.000 au fost evacua... S-a schimbat legea! Românii din Italia riscă amenzi uriașe, în cazul în care nu îndeplinesc această condiție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x