Antena Căutare

Premieră în arheologia modernă! Sarcofagul unei mumii egiptene, intactă de 3000 de ani, a fost deschis pentru prima dată în direct, în fața tuturor jurnaliștilor!

Pentru prima dată în istorie, autoritățile egiptene împreună cu un grup de arheologi au decis să deschidă în fața camerelor un sarcofag care conținea trupul unei femei mumificate de 3000 de ani! Imagini video unice:

Pentru prima dată în istorie, autoritățile egiptene împreună cu un grup de arheologi au decis să deschidă în fața camerelor un sarcofag care conținea trupul unei femei mumificate de 3000 de ani! Imagini video unice:

O echipă de arheologi francezi a descoperit la începutul acestui an, două sarcofage vechi de acum 3000 de ani, la El-Asasef, o necropolă binecunoscută pe malul vestic al Nilului.

Unul dintre sarcofage a fost deja deschis și examinat de autoritățile egiptene, iar la al doilea, acestea au decis să efectueze acest proces în fața camerelor pentru prima dată în istorie! "Unul dintre sarcofage are un stil rishi, tipic pentru dinastia egipteană a XVII-a, în timp ce al doilea corespundea dinastiei egiptene a XVIII-a", a spus Khaled Al Anani, ministrul antichităților. "Cele două morminte," continuă Al Anani, "au fost descoperite cu mumiile foarte bine conservate în interior."

"Dinastia a XVIII datează din secolul al XIII-lea înainte de Hristos, iar în această perioadă au domnit unii dintre cei mai faimoși faraoni, cum ar fi Tutankhamun și Ramses al II-lea.

Înainte de a deschide sarcofagul, care aparținea unei femei identificate cu numele de Thuya, pe care arheologii au găsit-o înfășurată în lenjerie, în fața camerelor de luat vederi, autoritățile egiptene făceau același lucru cu celălalt sicriu, ale cărui rămășițe au fost identificate ca fiind ale lui Thaw-Irkhet- if, fiind cunoscut ca supraveghetorul mumificării în locul sacru mai sus menționat.

Pentru a scoate mormântul la lumină, a fost nevoie să sape trei sute de metri cubi de pământ pe o perioadă de 5 luni. Mormântul a fost construit în timpul Regatului Mijlociu cu vreo 4000 de ani în urmă și reutilizat în ultima perioadă. Aici au mai fost găsite cinci măști colorate și aproximativ o mie de statui Ushebti, micile figuri fiind depuse alături de decedați pentru a le servi în viața de Dincolo. De asemenea au fost găsite mumii, schelete și cranii, iar tavanul a fost pictat cu desene reprezentative pentru proprietar și familia sa.

Încă de la începutul acestui an, Egiptul a făcut cunoscute o mulțime de descoperiri arheologice. Țara speră că prin promovarea acestor minuni antice vor reaprinde interesul turiștilor pentru templele faraonilor și piramidele lor, asta după ce turismul egiptean a avut de suferit în urma revoluției egiptene și a schimbărilor politice din ultimii ani.

Vezi imagini video spectaculoase! Deschiderea sarcofagului pas cu pas:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Imagini șocante. O tânără de 25 de ani strivită sub camionul unui român, în Italia... Ucraina, ameninţată de un "război total" cu Rusia! Pericolul pândește toată Europa, iar România e prima vizată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x