Antena Căutare

Sarkozy a promulgat legea de reformare a sistemului de pensii din Franta

Legea de reformare a sistemului de pensii din Franta, care creste de la 60 la 62 de ani varsta legala de pensionare, a fost promulgata de presedintele Nicolas Sarkozy si publicata astazi in Monitorul Oficial, dupa ce a fost validata marti de Consiliul Constitutional.

Reforma, considerata de presedinte drept cea mai importanta din mandatul sau, a provocat doua luni de mobilizari intense in strada, scrie AFP.

Promulgarea sa va permite remanierea echipei guvernamentale, Nicolas Sarkozy repetand luni, intr-un cadru restrans, ca asteapta acest moment pentru a pune capat acestui foileton inceput in urma cu cinci luni.

Marti, Consiliul Constitutional a aprobat intreaga reforma votata definitiv de Parlament la 27 octombrie, cenzurand insa partea textului care reformeaza medicina muncii, adica 13 articole considerate ca neavand legatura cu proiectul initial.

In rest, judecatorii Consiliului Constitutional au respins toate problemele ridicate de parlamentarii socialisti, care i-au sesizat la 2 noiembrie, denuntand in special o "atingere adusa principiului egalitatii".

Consiliul Constitutional "si-a indeplinit rolul pur juridic, ceea ce nu ne impiedica sa continuam sa criticam o reforma atat injusta, cat si ineficienta", a reactionat marti presedinta Partidului Socialist de opozitie, Martine Aubry.

Miercuri, Nicolas Sarkozy ar urma sa profite de ocazia Consiliului de Ministri pentru a comenta din nou aceasta reforma, care in opinia sa nu putea astepta. El va incerca de asemenea sa reia legaturile cu organizatiile sindicale, care nu au incetat sa denunte "absenta dialogului" cu Guvernul.

Sursa: Jurnalul National

George W. Bush, amintiri din presedintie... Polonia: Scoala evacuata, dupa ce un elev a adus o bomba din Al Doilea Razboi Mondial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x