Antena Căutare

Sarkozy, in colimatorul ONU: Rromii, arma politica?

Problema rromilor este o arma politica, in Franta. Presedintele a folosit-o si a castigat popularitate. Sondajele arata ca, in ultimul timp, a crescut numarul cetatenilor care au incredere in seful statului.

Presedintele francez a castigat, in sondaje, prima victorie din asa-zisul razboi national impotriva infractionalitatii. Cota lui de popularitate, care in ultmul timp a fost in cadere libera, a urcat de la 32 la 34 la suta.

Insa atacurile opozitiei sunt tot mai virulente. Iar prigonirea rromilor l-a adus pe Nicolas Sarkozy in atentia ONU, care va investiga daca la mijloc este sau nu discriminare.

In acelasi timp, Guvernul francez pregateste programul de evacuari masive. Iar ministrul francez de interne promite ca rromii care comit delicte vor fi repatriati aproape imediat in Romania si Bulgaria.

Tocmai aceste masuri, promisiuni si declaratii vor fi analizate insa maine si poimaine de Comitetului ONU pentru combaterea discriminarii.

In urma cu 5 ani, acest organism a condamnat Franta pentru tratamentul aplicat rromilor. Insa organizatiile care lupta pentru drepturile omului spun ca Parisul nu a respectat, atunci, recomandarile care i-au fost facute.

VIDEO! Concurs cu final tragic in Finlanda... Primar francez: "Romania se foloseste de libera circulatie in interiorul UE pentru a scapa de tigani"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x