Antena Căutare

Sarkozy: “Orice persoana care va consulta site-uri ce elogiaza terorismul sau violenta va fi sanctionata”

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a anuntat, joi, ca doreste adoptarea de masuri penale pentru contracararea "indoctrinarii" ideologiilor extremiste, informeaza AFP.

Reactionand fata de cazul crimelor de la Toulouse si Montauban (sud-vest), Sarkozy a precizat: "De acum inainte, orice persoana care va consulta site-uri ce elogiaza terorismul sau violenta va fi sanctionata".

"Orice persoana care va merge in strainatate in tabere de promovare a ideologiei teroriste va fi pedepsita penal. Impreuna cu premierul François Fillon, am cerut Ministerului Justitiei sa analizeze situatia promovarii acestor ideologii in mediile penitenciare", a adaugat presedintele Frantei.

"Promovarea si apologia ideologiilor extremiste vor fi reprimate printr-un delict care va figura in Codul Penal si cu mijloace folosite deja in combaterea terorismului", a spus Sarkozy. In acelasi timp, seful statului francez le-a cerut cetatenilor sa nu confunde terorismul cu islamul. "Compatriotii nostri musulmani nu au nici o legatura cu motivatiile nebune ale unui terorist", a insistat Sarkozy.

"Franta a dat dovada de sange rece si determinare. Ramane unita si coeziva. Francezii trebuie sa depaseasca indignarea si sa nu dea curs furiei", a punctat Sarkozy. El a dat asigurari ca s-a facut tot posibilul pentru ca Mohamed Merah, ucis in cursul interventiei politiei, sa fie adus in fata justitiei, subliniind ca nu puteau fi expuse alte vieti pentru atingerea acestui obiectiv.

Sursa: Antena3.ro

Alte cinci cadavre, descoperite la bordul vasului de croaziera Concordia... Campanie scandaloasa: Insala-ti iubita, nu silueta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x