Antena Căutare

China a trimis sase nave langa un arhipelag japonez, pentru a "supraveghea aplicarea legii"

Sase nave de supraveghere chineze se afla in apropierea arhipelagului controlat de Japonia din Marea Chinei. Acestea au misunea de "supraveghea aplicarea legii" si de a "demonstra" ca aceste insule apartin Chinei, se precizeaza intr-un comunicat oficial al Beijingului, citat de AFP.

"Doua grupuri de nave de supraveghere chineze au sosit in apele din jurul insulelor Diaoyu si insulelor adiacente la 14 septembrie 2012 pentru a incepe patrularea si pentru a aplica legea", se arata in comunicat.

"Aceste activitati de aplicare a legii si patrulele sunt destinate sa demonstreze jurisdictia Chinei asupra insulelor si sa apere interesele sale maritime", se adauga in comunicat.

Oficialii de la Tokyo au anuntat anterior sosirea sase nave chineze in apropierea insulelor Senkaku - numite Diaoyu de catre chinezi - la trei zile dupa nationalizarea a trei insule din acest arhipelag revendicat de Beijing.

Potrivit premierului japonez, Yoshihiko Noda,autoritatile nipone "vor face tot posibilul pentru a monitoriza navele".

Doua dintre navele chineze au ajuns primele in jurul orei locale 06.20 (00:20, ora Romaniei) in apropierea acestor insule situate la 200 de kilometri nord-est de Taiwan

Alte patru nave au sosit putin dupa ora locala 07:00 "in apele teritoriale" a precizat paza de coasta.

Sursa: Antena3

FOTO: EPA / Intact Images

Delta Dunarii, in pericol. Un rezervor cu deseuri toxice din Ucraina ar putea provoca un dezastru ecologic... Cum se identifica suspectii de catre FBI: algoritmi matematici, informatii biometrice, scanare oculara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x